Var står Mars och Venus idag?

John Gray konstaterade att det finns två sorters människor och att de bor på varsin planet, Venus och Mars. På planeten Venus odlar invånarna sitt känsloliv. Invånarna på Mars är inte intresserade av känslor. Visst hade John rätt om man får tro denna infographic från Mediabistro. Och visst, den är baserad på intervjuer i USA men… Är det mer än någon procentenhets skillnad till Sverige tror du?

social-media-battle-sexes

Historiskt (även om det jämfört med jordens utveckling inte är mätbart) har alltid sociala media ansetts vara ett ”kvinnligt” fenomen. Men fakta säger att skillnaden mellan Mars och Venus inte är så stor som man trott. Det som skiljer planeterna åt är var man befinner sig. Facebook, Twitter och Pinterest dominerar på Venus, medan på Mars hänger killarna mest på LinkedIn, YouTube och Google+. Vad det beror på lämnar jag över till dig att reflektera över. Det kanske är lika bra att att hålla med John – vi kommer från olika planeter. Och egentligen är det underligt att vi någonsin kan mötas. Men det är en helt annan fråga, för ett helt annat forum. Vi på The Frank Family tar gärna den diskussionen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>