Några trender i sociala media

Det är alltid vanskligt att skåda in i framtiden, men 2013 är ju snart verklighet och Social Media Today har redan sett svaret. Eller rättare sagt svaren. Och vi på The Frank Family hjälper dig gärna vara först här hemma. Här är några av trendspaningarna som vi tycker är intressantast:

Shoptimization – Fyndig ordlek som sammanfattar appar som gör det enklare för kunderna att göra sin shopping lättare, snabbare och bekvämare kommer att bli både bättre och allt fler. Allt med hjälp av ny teknik som t ex WiFi-positionering och Augmented Reality.

Hyper-Local Commerce – Närodlat är ju ett begrepp här i landet och antalet lokala e-handelssidor kommer bara att bli fler och fler. All business is local, som man säger. Och 2013 blir det verkligen sant.

MeFunding – Crowdfunding är ju redan ett begrepp där många bäckar små gör den stora skillnaden och förverkligar projekt på ett nytt sätt. Men kommer vi i framtiden få se hur enskilda individer också ber om bidrag till semestern, läkarräkningen eller andra behjärtansvärda ändamål. Härom sistens var det den svenska fältryttarinnan som vädjade om bidrag till en ny häst och fick in mer än vad som behövdes. Ja, varför inte. Det är ju sociala media vi snackar om och har man varit med i OS så ringer det högt.

Degree-Free Learning – Internet är ju fantastiskt på så många sätt. Men frågan är om denna trend inte kommer att vända världen upp och ner ännu snabbare.  Det började med Coursera och ett fåtal universitet som erbjöd distansutbildning till vem som helst på nätet. Själv gick jag hösten 2012 på Princeton kursen Networks: Friends, Money and Bytes tillsammans med drygt 50 000 andra runt om i världen. Helt gratis och diplom får man också. Om jag har tur och klarar mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>