iPhone 5S – S som i Sensor?

Som vanligt när Apple presenterar något nytt stod internet stilla någon timme förra veckan. Det ligger ett magiskt skimmer över deras produktlanseringar, som om de har en särskild förmåga att skapa vår framtid.

Därför är det intressant att följa reaktionerna som den här gången var tämligen svala.

Men innovationen den här gången var kanske inte på ytan. Med nya chippet M7 kan iPhone 5S läsa av rörelser och kompassen betydligt strömsnålare än tidigare generationer. Ett chip som kanske hamnar i en framtida iWatch?

För ett exempel på den typen av applikationer som verkligen gynnas av detta, titta på Moves.

moves

Den här appen följer dina rörelser och räknar ut om du cyklar, går, kör bil eller springer. Fantastiskt smidigt för den som gillar att kvantifiera sig själv. Enda problemet är att den är väldigt batterikrävande, ett problem som nu alltså åtgärdas av Apple.

Fingeravtrycksläsaren är också ett exempel på hur telefonen får nya egenskaper som tar den mer från sifferknapparna och närmre en fjärrkontroll till ditt liv och dina prylar.

Trend-gurun Mary Meeker presenterade i sin årliga rapport en trendspaning om att ”connected devices” kommer att vida överstiga marknaden för mobiltelefoner i storlek och volym. Antagligen kommer mobiltelefonen då att fungera som navet i ditt eget, personliga nätverk av klockor och armband och sensorer. Det är för denna verklighet iPhone 5S är byggd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>