Hoppas du får en riktigt God jul!

Snart börjar racet igen. Hetsen med julklappar och allt annat som ska fixas för den goda stämningens skull. Och som vanligt kommer vi att vara sent ute med allt igen. Tur då att allt fler av oss har våra smarta lurar och paddor som räddningsplanka. Så julen räddas!

 

Det som kallas M-handel kommer att växa allt snabbare och ta en minst lika stor del av den vanliga detaljhandelns omsättning på samma sätt som E-handel redan gjort. 72% av svenskarna köpte något på nätet förra året, mestadels på det ”gamla” sättet via sin dator eller lap-top. Men samtidigt skedde hela 20% av affärerna i mobilen eller på paddan, en fördubbling sedan 2010. Och den utvecklingen kommer i år att kraftigt öka nu när mer än hälften av svenskarna har en smart mobil och många även en padda. Men det finns en stor skillnad mellan dem, på mobilen sker köpen oftast på en app medan på paddan surfar vi oftast som på en vanlig dator. Så frågan är om du gör det enkelt för dina tänkbara kunder genom att underlätta det för dem med en fungerande app såväl som en lättnavigerad hemsida. Och att de känns igen oavsett vilken hårdvara kunden föredrar. Mer om hur svenskarna handlar nu för tiden finns att läsa i denna rapport från Boston Consulting Group som i den förutspår en årlig ökning på 8% och en total E-handels omsättning år 2017 på 389 miljarder (9,5% av BNP). Vill du ha din del av den kakan och några goda råd på vägen så vet du var du ska vända dig, just det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>