Google Glass rullar ut

Det första publika släppet av Google Glass (nä, det har inget med glass att göra, det är en liten kamera och internetuppkopplad skärm du fäster på ett par glasögon) har nått användare och verkar vara riktigt bra. Än så länge bara ett fåtal utvalda som fått tillgång till tekniken men snart når de massmarknaden.

Hur kommer då folk reagera när man vandrar omkring med en kamera och internetuppkopplad skärm vid ögonen?

Jag gissar att vi har tre stadier framför oss:

  • Först skeptiskt. ”Var snäll ta av de där och filma inte mig.”
  • Sedan en period då de mer eller mindre ignoreras av andra än frälsta samtidigt som tekniken mognar. ”Jaha du har de där glasögonen på dig. Jaja.”
  • Till sist förutsätter man att ”alla” man träffar bär dem. ”Slösa inte bort min tid genom att inte vara uppkopplad när vi pratar.”

Men jag kan ju ha fel och produkten floppa rejält eller glömmas bort som otal andra tekniker har gjort (minns ni Second Life? MySpace? Google Wave?). Här ställs man då inför ett val, om man vill att ens företag ska vara förberett på en teknik som kan bli oerhört disruptiv: ska vi satsa på att tekniken slår eller inte?

Det finns egentligen inget svar på frågan. Lösningen är istället att se till att ens företag snabbt kan ställa om och bli bättre på att hantera förändringar.

Vi vet ännu inte om Google Glass flippar eller floppar (kanske svenska Memoto blir vinnare) men vi vet att vi går mot en än mer uppkopplad värld, att tempot blir ännu snabbare och att antalet ”startups” med disruptiva nya produkter kommer att bli fler. Det enda du kan göra är att göra dig mer anpassningsbar och mer innovativ. Följ oss på Facebook eller Twitter, prenumerera på vårt nyhetsbrev – eller boka in oss på ett möte så pratar vi om hur vi kan gå från ord till handling tillsammans. Vi hörs!

(Fotot från Google.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>