Entreprenören, managern eller ledaren – vem bestämmer hos dig?

Alla företag går genom olika faser i sin livscykel. Det kan vara mycket värt att förstå sitt eget företag och vilken ledarskapskultur som råder för tillfället.

I början är det entreprenören som leder förändringen. Hon startar det hela, vässar affärsidéen från något lovande till en skalbar affär med en repeterbar säljprocess. Hon lämnar dock helst bygget innan det blir för stort och ”byråkratiskt”.

På vägen dit har hon ofta god hjälp av ledaren. Den karismatiske visionären som kan peka ut en riktning långt innan processer och organisation riktigt har satt sig.

När detta väl skett och man har en produkt ute på marknaden är det dags för nästa ledarskapstyp. Produkten säljs och kunderna uppskattar den. Då handlar det om att förfina och optimera och det är managerns kärnkompetens. Detta är en fas som många företag stannar länge i.

Förr eller senare stagnerar dock företaget och en kris uppstår. Då är det återigen dags för en stark ledare att rida ut stormen och kanske ta en del tuffa beslut. Den här gången är det dock ledarens tur att lämna över till entreprenören som står för företagets nya framtid. Och så börjar det om igen.

Jag nämnde att optimera-fasen kunde vara länge. Detta må ha varit sant under industrialismens 1900-tal. Men vi på Frank Family är övertygade om att tiden man kan spendera med att enbart optimera blir kortare och kortare. Man måste ta till sig ett entreprenöriellt synsätt över företagets hela livscykel och låta innovation bli en del av vardagen.

Det är bästa sättet att undvika kris och för att överleva långsiktigt.

Hur högt står innovation på ditt företags agenda?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>